Reseptit

Chiliravut ja retiisi-kukkakaalikuskus

  • 2 hengelle
  • n. 30 min

Tuliset jättikatkaravut ovat täydellinen pari raikkailla kasviksilla, appelsiinilla ja sumakilla väritetylle kuskusille.

1 rs Radish & Cauliflower -kasvissekoitusta
2 + 2 rkl oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
1 tl sumakkia tai paprikajauhetta
12 jättikatkaravunpyrstöä (pakaste)
1 valkosipulinkynsi
1 chili
2 rkl dukkah-mausteseosta

Kuskus
2 dl kuskusia
2 dl kasvislientä
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl appelsiinimehua
2 tl raastettua appelsiininkuorta
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

  1. Valmista kuskus pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä. Sekoita öljy, mehu, appelsiinin kuoriraaste ja persilja joukkoon.
  2. Paista kasvikset pannulla 2 rkl:ssa öljyä napakan kypsiksi tai pyöräytä ne öljyssä ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sumakilla tai paprikalla. Sekoita kasvikset kuskusiin.
  3. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Viipaloi chili. Laita ne ja 2 rkl öljyä pannulle. Kuumenna öljy ja lisää ravunpyrstöt. Paista noin minuutti molemmilta puolilta tai kunnes ravut ovat kypsiä. Yhdistä kuskusin kanssa. Ripottele dukkah-mausteseosta päälle.

Vinkki: Tarjoa halutessasi tsatsikin kanssa.