400 g jauhelihaa
1–2 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
½ tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
oliiviöljyä
4 hampurilaissämpylää
3 tomaattia
1 pss jääsalaattia
Cheddarjuusto viipaleet
6 rkl majoneesia + sriracha-chilikastiketta maun mukaan (tarkista
suolaisuus)
4 rkl ketsuppia
4 tl sinappia
1 punasipuli renkaina
- Riko kananmuna jauhelihaan, raasta valkosipuli ja lisää mausteet. Sekoita ainekset hyvin ja muotoile 4 pihviä. Pihvi kutistuu grillatessa, joten muotoile se hieman haluttua lopputulosta suuremmaksi.
- Sivele pihvit oliiviöljyllä ja paista kuumalla grillillä tai paistinpannussa 3–4 minuuttia molemmin puolin. Lopuksi lisää juusto hampurilaispihvin päälle ja anna sulaa hetken.
- Mausta majoneesi sriracha-chilikastikkeella. Säätele tulisuutta varovasti.
- Viipaloi tomaatit ja punasipuli. Pese jääsalaatin lehdet, kuivaa.
- Paahda sämpulät grillissä tai uunissa.
- Kokoa hampurilainen.