800 g vihreitä kasviksia, esim. parsaa, litteitä herneenpalkoja tai papuja
8 retiisiä
4 kevätsipulia
1 pkt Castello White with red chili tai Castello Mild sinihomejuustoa
4 dl miniversoseosta tai rucolaa
Kastike:
1 sitruuna
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkosipulilla tai chilillä maustettua öljyä
sormisuolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä
- Tee kastike. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita niiden joukkoon öljyt, suola ja pippuri.
- Keitä kasvikset suolalla maustetussa vedessä. Parsojen ja vihreiden papujen keittoaika on noin 6 minuuttia, herneenpaloille riittää noin 2 minuuttia. Valuta keitinvesi pois. Huuhtele kylmällä vedellä.
- Viipaloi retiisit, kevätsipulit ja juusto. Yhdistä ne vihreiden kasvisten ja kastikkeen kanssa. Viimeistele versoilla.