4 broilerin rintafileetä
suolaa, pippuria
Kvinoasalaatti:
1 ½ dl hyvin huuhdeltua kvinoaa
2 rkl kasvis- tai kanafondia
1 prk kikherneitä
1 avokado
1 ruukku rukolaa
1 kuutioitu kurkku
1 rasia kirsikkatomaatteja (puolitettuina)
1/2 suikaloitu punasipuli
1/2 parsakaalin kukinnot
1/2 ruukkua silputtua minttua
1 dl suolattuja ja paahdettuja cashewpähkinoitä
1 limen mehu
2 rkl oliiviöljyä
Herbamare-yrttisuolaa, pippuria
Minttu-jugurttikastike:
2 dl ruokajugurtti
½ ruukkua silputtua minttua
1 rkl juoksevaa hunajaa
½ limen mehu
suolaa, pippuria
- Keitä huuhdeltu kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen 2 rkl fondia.
- Purista limen mehu kulhoon. Lisää oliiviöljy, mustapippuria ja hyppysellinen Herbamare-yrttisuolaa. Lisää kuutioitu avokado ja pyöräytä.
- Keitä parsakaalinkukinnot suolatussa vedessä 3–4 minuuttia. Valuta kuivaksi.
- Lisää muut ainekset ja sekoita varovasti. Viimeistele cashewpähkinöillä.
- Jugurttikastikkeseen sekoita ainekset.
- Mausta broilerin rintafileét suolalla ja pippurilla. Sivele öljyllä ja grillaa grillissä keskilämmöllä n. 15 – 20 min.
Pähkinäiseltä maistuva kvinoa on erinomainen lisuke. Kvinoa sisältää runsaasti proteiinia, hyvälaatuista rasvaa sekä reilusti vitamiineja ja kivennäisaineita.