Blinit

8 pientä Herkun bliniä

voisulaa

  1. Sivele blinit voisulalla ja levitä ne pellille. Lämmitä 200-asteisessa uunissa n. 5 minuuttia.

Jos blinit ovat pääruoka, kannataa blinejä varata enemmän kuin kahdeksan. Kun haluat päästä oikein helpolla, kokeile blinien kanssa Herkun valmii­ta lisukkeita.

Savukalatahna

250 g Kylmäsavulohta

puolikas punainen sipuli

1 rkl majoneesia

3 rkl créme fraîcheä

10 tippaa tabascoa

suolaa, pippuria

  1. Silppua sipuli ja hienonna kylmäsavulohi.
  2. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Tarjoile blinien kanssa.

 

Jokiravunpyrstötahna

1 prk Herkku jokiravunpyrstöjä

2 rkl majoneesia

3 rkl crème fraîchea

1 rkl sitruunan mehua

2 rkl silputtua tilliä

suolaa, pippuria

  1. Valuta jokiravunpyrstöt
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Tarjoile blinien kanssa.

Kylmäsavuporotahna

200 g kylmäsavuporoa hienonnettuna

1 prk piparjuurituorejuustoa

4 rkl smetanaa

mustapippuria

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista suolaisuus.
  2. Tarjoile blinien kanssa.