800 g lohifileetä (4 annospalaa)
Valmista misomarinadi ja marinoi kalaa 1-2 päivää ennen paistamista.
Marinadi
¾ dl sakea
¾ dl riisiviinietikkaa
4 rkl misotahnaa
3 rkl sokeria
Marinadi
- Kiehauta sake ja riisiviinietikka, anna kiehua n. 20 sekuntia jotta alkoholi haihtuu. Pienennä lämpötilaa ja lisää misotahna ja sokeri. Vatkaa kunnes misotahna ja sokeri ovat liuenneet.
- Anna jäähtyä.
- Kuivaa lohifileet paperilla ja kaada marinadi lohifileiden päälle. Anna marinoitua vähintään vuorokausi.7
Lohi
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Poista lohet marinadista ja pyyhi varovasti ylimääräinen marinadi pois.
- Paista kuumassa pannussa nahka ylöspäin kunnes pinnassa on hieno tumma väri.
- Aseta lohet pellille ja paista uunissa n. 5–10 minuuttia.
- Tarjoile kasvisten ja pikkelöidyn inkiväärin kanssa