beef tataki:
300 g naudan petite tenderiä
1 rkl öljyä
suolaa ja mustapippuria
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
1 pieni salottisipuli
1 rkl inkivääriä raastettuna
1 dl ponzu-chilikastiketta
ramen-kaalisalaatti:
300 g kaalia
120 g porkkanaa (1 kpl)
1 rkl wakame-merilevää
2 kevätsipulia
2 rkl voita
50 g ramen-nuudeleita
½ dl seesaminsiemeniä
½ dl mietoa öljyä
1 rkl seesamiöljyä
1 ½ rkl soijakastiketta
2 rkl sushiviinietikkaa
beef tataki:
- Kuumenna pannu oikein kuumaksi ja paista petite tenderer-pötköihin kaunis ruskea paistopinta. Siirrä pois pannulta ja hiero pintaan suolaa ja mustapippuria. Kääri lihat kelmuun ja anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia ja maksimissaan 24 tuntia.
- Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja asettele tarjoiluvadille.
- Hienonna ruohosipuli ja ripottele se lihan päälle.
- Kuori ja hienonna salottisipuli ja raasta inkivääri. Sekoita sipuli ja inkivääri ponzu-chilikastikkeeen joukkoon.
- Lusikoi kastiketta hieman lihan päälle ja aseta loppukastike kipossa pöytään, josta jokainen voi lisätä sitä oman makunsa mukaan.
ramen-kaalisalaatti:
- Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.
- Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi.
- Laita wakame turpoamaan reiluun määrään kuumaa vettä kolmeksi minuutiksi. Purista ylimääräinen vesi pois ja hienonna wakame.
- Hienonna kevätsipuli.
- Kuumenna voi pannussa ja murenna ramen-nuudelit pannulle. Lisää seesaminsiemenet ja kevätsipuli, paista noin viisi minuuttia. Anna jäähtyä.
- Ota pieni määrä nuudeli-seosta sivuun ja sekoita loput kaalin, porkkanan ja wakamen kanssa. Sekoita toisessa kulhossa keskenään öljyt, soijakastike ja sushiviinietikka.
- Sekoita kastike kaalisalaatin joukkoon ja anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
- Laita ramen-kaalisalaatti tarjoiluastiaan ja ripottele päälle rapea nuudeliseos. Tarjoile beef tatakin kanssa.