2 pulleaa bataattia
öljyä + hunajaa (hetkeksi mikroon jos ei ole juoksevaa)
4 rotukarjanaudan burgerpihviä
Vintage cheddar -juustoa
3 tomaattia viipaleina
1 pussi jääsalaattia
½ punasipulia renkaina
1 dl majoneesia
2 tl tryffelikastiketta (esim. Le Ife Tartufata)
sitruunaa
2 pkt pekonifileetä
2 avokadoa
2 avokadoa
- Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Leikkaa bataatista 1 cm paksuisia kiekkoja. Sivele öljy-hunajaseoksella molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa n. 20 minuuttia.
- Paista tai grillaa burgerpihvit. Aseta reilu viipale vahvaa cheddaria pihvin päälle ja anna sulaa.
- Sekoita 1 dl majoneesia ja tryffelikastiketta, mausta suolalla ja pippurilla.
- Kokoa burgeri ja purista sitruunaa pintaan. Burgeri on syötävä haarukalla ja veitsellä.
- Bataatit voi korvata hampurilaisleivällä.
- Puolita avokadot ja poista kivi. Leikkaa puolikkaat kuoressaan pituussuunnassa lohkoiksi. Koverra lohkot kuoresta varovasti isolla lusikalla jotta ne pysyvät kokonaisina.
- Kääri avokadolohkot pekoniin.
- Aseta kääreet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia kunnes pekoni on rapeaa.
- Tarjoile burgerien seurana.