Reseptit

Banh Mi -patongit karamellimarinoidulla kasslerilla & pikapikkelöidyllä keltajuurella

  • 6 hengelle

500 g porsaan kassleria

Marinadi:
1 rkl inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
1-2 tl sambal oelek -chilitahnaa
1 ½ dl ruskeaa sokeria (esim. kookossokeri)

Pikapikkelöity keltajuuri:
400 g keltajuuria
2 dl valkoviinietikkaa
¾ dl vettä
¾ dl sokeria
1 tl suolaa
1 cm pala inkivääriä siivuina

Lisäksi:
2 vehnäpatonkia
maksapateeta
majoneesia
salaattia
korianteria
srirachaa

Karamellimarinoitu kassler:

  1. Leikkaa kassler ohuiksi siivuiksi lihan syiden vastaisesti. Paista kasslerviipaleita pannulla, kunnes ne ovat kypsiä ja ruskistuneita. Käytä öljyä tarvittaessa.
  2. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja laita kasslerviipaleet marinadiin suoraan pannulta. Anna jäähtyä marinadissa, sekoittele välillä.

Pikapikkelöity keltajuuri:

  1. Kuori keltajuuret ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
  2. Laita siivut lasipurkkiin.
  3. Kiehauta pikkelöintiliemen ainekset kattilassa ja kaada kuumana keltajuurisiivujen päälle. Sulje kansi ja anna jäähtyä.

Banh Mi -patonkien kasaaminen:

  1. Leikkaa patongit yhteensä kuuteen osaan ja halkaise ne pitkittäin.
  2. Voitele sekä kansi että pohja maksapateella ja majoneesilla.
  3. Täytä patongit salaatilla, karamellimarinoidulla kasslerilla, pikapikkelöidyllä keltajuurella ja korianterilla.
  4. Tarjoile lisäksi srirachaa lisäpotkua kaipaaville.