500 g porsaan kassleria
Marinadi:
1 rkl inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
1-2 tl sambal oelek -chilitahnaa
1 ½ dl ruskeaa sokeria (esim. kookossokeri)
Pikapikkelöity keltajuuri:
400 g keltajuuria
2 dl valkoviinietikkaa
¾ dl vettä
¾ dl sokeria
1 tl suolaa
1 cm pala inkivääriä siivuina
Lisäksi:
2 vehnäpatonkia
maksapateeta
majoneesia
salaattia
korianteria
srirachaa
Karamellimarinoitu kassler:
- Leikkaa kassler ohuiksi siivuiksi lihan syiden vastaisesti. Paista kasslerviipaleita pannulla, kunnes ne ovat kypsiä ja ruskistuneita. Käytä öljyä tarvittaessa.
- Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja laita kasslerviipaleet marinadiin suoraan pannulta. Anna jäähtyä marinadissa, sekoittele välillä.
Pikapikkelöity keltajuuri:
- Kuori keltajuuret ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
- Laita siivut lasipurkkiin.
- Kiehauta pikkelöintiliemen ainekset kattilassa ja kaada kuumana keltajuurisiivujen päälle. Sulje kansi ja anna jäähtyä.
Banh Mi -patonkien kasaaminen:
- Leikkaa patongit yhteensä kuuteen osaan ja halkaise ne pitkittäin.
- Voitele sekä kansi että pohja maksapateella ja majoneesilla.
- Täytä patongit salaatilla, karamellimarinoidulla kasslerilla, pikapikkelöidyllä keltajuurella ja korianterilla.
- Tarjoile lisäksi srirachaa lisäpotkua kaipaaville.