Siikatartar:
4 avokadoa
200 g graavisiikaa (palvelutiskistä)
1-2 rkl ranskankermaa
1 rkl silputtua tilliä
1 rkl silputtua punasipulia
mustapippuri
Feta + vesimeloni
4 avokadoa
1 lime
200 g vesimelonia
100 g fetajuustoa
tuoretta minttua
mustapippuri
BLT – pekoni, tomaatti, salaatti:
4 avokadoa
2 rkl sitruunamehua
4 tomaattia
1 pkt pekonia
1½ dl majoneesia
Punasipuli + korianteri (guacamole)
4 avokadoa
1 punainen chili
½ ruukku korianteria
1 lime
½ punasipuli
1 valkosipulinkynsi
suolaa
Siikatartar
- Halkaise avokadot ja poista kivet. Grillaa halutessa pintaan hieno väri (parillapannu /grilli).
- Kuutioi graavisiika. Lisää ranskankerma, tilli ja punasipuli. Lusikoi siikatartar avokadoihin. Mausta mustapippurilla.
Feta + vesimeloni:
- Halkaise avokadot ja poista kivet. Grillaa pintaan hieno väri (parillapannu /grilli).
- Kuutioi vesimeloni ja fetajuusto. Sekoita keskenään ja purista n ½ rkl limen mehua joukkoon.
- Lusikoi melonisalaattia avokadopuolikkaiden päälle. Lisää mustapippuria ja silputtua minttua.
BLT – pekoni, tomaatti, salaatti:
- Halkaise avokadot ja poista kivet. Grillaa halutessa pintaan hieno väri (parillapannu /grilli). Pirskottele sitruuna pintaan.
- Kuutioi tomaatit. Paista pekonit pannulla rapeiksi.
- Lusikoi majoneesia avokadojen koloihin. Nosta päälle pekonia ja tomaattia. Rouhi päälle pippuria. Sopii tarjoiltavaksi salaattipedillä
Punasipuli + korianteri (guacamole):
- Halkaise avokadot, posta kivet ja lusikoi liha leikkuulaudalle.
- Hiero kulhon sisäpinta valkosipulinkynnellä. (näin saadaan hivenen valkosipulin makua ruokaan)
- Kuutioi avokadon liha, silppua sipuli, chili ja korianteri. Sekoita kulhossa ja lisää limen mehu ja hieman suolaa.
- Lusikoi takaisin avokadon kuoreen.