Reseptit

Appelsiinilla ja aprikoosilla maustettu Kana-pastilla

  • 4 hengelle

4 kpl kypsiä kanankoipia
30 g voita
1 sipuli
2 kpl valkosipulinkynsiä
2 cm pala inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl kuminaa
1 rkl vehnäjauhoa
300 g kanalientä
1/2 punttia / 1 ruukku persiljaa
1 appelsiinin kuori ja mehu
80 g paahdettuja manteleita
150 g kuivattuja aprikooseja
Suolaa, mustapippuria myllystä
1 pkt filotaikinaa (pakaste)
50 g voisulaa

Tomusokeria, kanelia ja pistaasipähkinöitä

1. Perkaa kanakoivet ja hienonna kananliha kuutioiksi.
2. Sulata voi ja kuullota siinä hienonnetut sipulit ja inkivääri. Lisää muut mausteet ja kypsennä hetki. Sekoita jauhot mukaan ja lisää kanaliemi.
3. Kypsennä noin 15 minuuttia kunnes kastike on melko paksua. Lisää kastikkeeseen kanapalat ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää mukaan hienonnettu persilja, raastettu appelsiinin kuori ja mehu, paahdetut mantelit ja hienonnetut aprikoosit. Tarkista maku ja anna seoksen jäähtyä.
4. Vuoraa pyöreäpohjainen uunivuoka leivinpaperilla ja levitä yksi filotaikinalevy pohjalle. Voitele levy voisulalla ja lisää toinen levy. Toista vielä kahdesti. Laita puolet täytteestä pohjalle ja lisää vielä kaksi filotaikinalevyä. Lisää loppu täyte ja taittele taikinan reunat seoksen päälle. Voitele voisulalla.
5. Paista 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia ja kumoa pastilla leivinpaperilla vuoratulle pellille/ uuninkestävälle vadille. Paista vielä 10 minuuttia, kunnes paistos on saanut väriä. Anna jäähtyä.
6. Tarjoiltaessa tomuta päälle tomusokeria ja kanelia ja ripottele päälle hakattuja pistaasipähkinöitä.