1 kpl ankanrinta
2 sydänsalaattia tai endiiviä
1 appelsiini
1 limen mehu
1 rkl hunajaa
1 rkl soijaa
1 tl seesamiöljyä (paahdettu)
- Leikkaa ankan nahkapuoleen ohuita viiltoja noin ½ cm välein.
- Laita ankanrinta kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin ja nosta lämpöä. Kun ankan rasva on sulanut ja nahassa on kauniin kultainen väri, käännä rinta hetkeksi toisin päin.
- Kypsennä ankkaa 150-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 53°. Leikkaa jäähtynyt rinta ohuiksi siivuiksi.
- Sekoita limenmehusta, hunajasta, soijasta ja seesamiöljystä vinegretti ja pyörittele ankkasiivut vinegretissä.
- Leikkaa veitsellä appelsiinista kuori pois ja irrota jokainen segmentti veitsellä, niin ettei niihin jää lainkaan kuorta tai siemeniä.
- Irrota sydänsalaatin lehdet kerästä. Laita lehden sisälle appelsiinin segmentti ja siivu ankkaa.