2–3 ankanrintaa
3 rkl juoksevaa hunajaa
5 rkl soijakastiketta
3 rkl tummaa balsamietikkaa
1 rkl hoisin-kastiketta
2 rkl pieneksi pilkottua hillottua
hillottua inkivääriä pieneksi pilkottuna
2 porkkanaa, palsternakka, nauris tai pala lanttua, kyssäkaali
koristeeksi silputtua kevätsipulia
- Leikkaa juurekset runsaan senttimetrin paksuisiksi suikaleiksi.
- Sekoita hunaja, soija, balsamietikka, hoisin-kastike ja hillottu inkivääri.
- Viillä ankanrintojen rasvakerrokseen (ei lihaan) ristikko ja laita ne kylmään pannuun rasvakerros alaspäin.
- Kytke lämpö ja paista 6 minuuttia. Käännä rasvakerrospuoli ylöspäin ja levitä puolet mausteseoksesta ankanrintojen päälle viiltoihin.
- Vähennä lämpöä ja paista lihapuoli pannua vasten vielä 5 minuuttia. Nosta lihat pannulta rauhoittumaan.
- Kaada liika rasva pois, ei kuitenkaan kaikkea. Paista juuressuikaleita jäljellä olevassa rasvassa koko ajan sekoittaen noin minuutti. Lisää loput mausteseoksesta (huuhdo astia vielä tilkalla vettä).
- Laita juurekset uuninkestävälle vadille ja nosta ankanrinnat päälle ja grillaa 1 minuutti. Leikkaa rinnat vajaan sentin siivuiksi ja tarjoile heti. Lisäkkeeksi sopii riisi tai nuudelit.