4 kpl ankankoipia
900 g ankanrasvaa
1 valkosipuli
2 oksaa rosmariinia
2 laakerinlehteä
5 mustapippuria
suolaa
- Kuumenna uuni 140 asteiseksi.
- Suolaa koivet molemmin puolin ja laita koivet uunivuokaan ja lisää mausteet joukkoon.
- Kuumenna rasva kuumaksi kattilassa ja kaada lopuksi vuokaan. rasvan tulisi peittää ankankoivet.
- Nosta vuoka uuniin ja kypsennä noin 2 tuntia. Anna jäähtyä rasvassa.
- Paista nahka rapeaksi pannussa ennen tarjoilua.
Kirsikkakastike
1 shalottisipuli hienonnettuna
4 rkl kirsikkahilloa
2 rkl portviiniä
2 rkl vadelmaviinietikkaa
1 appelsiinin mehu
2 rkl kivettömiä kirsikoita
suolaa, mustapippuria
- Kuullota sipuli kasarissa.
- Lisää joukkoon vadelmaviinietikka, portviini ja kirsikkahillo ja anna hautua hetki.
- Lisää appelsiinimehu ja kirsikat, hauduta kunnes kastike saostuu.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.