Reseptit

Ankankoipea Confit, paahdettuja kastanjoita ja omenaa

  • 4 hengelle

1 prk Confit de Canard ankankoipia (sis 4 kpl koipia)
150 g kastanjoita liemessä
2 kpl suomalaisia talviomenoita
20 g voita
10 g rypsiöljyä
20 g hunajaa
2 oksaa rosmariinia
2 oksaa timjamia
Mustapippuria myllystä ja sormisuolaa

1. Valmistele ensin ankankoivet. Avaa purkki ja säilytä rasva. Lämmitä uuni 225c asteeseen.
2. Lohko omenat kahdeksaan osaan ja poista siemenet. Valuta kastanjat.
3. Laita ankankoivet uunivuokaan rasvan kanssa ja paahda uunissa 15 minuuttia.
4. Lämmitä paistinpannu ja lisää voi ja rypsiöljy. Paista kastanjoita rasvassa noin 5 minuuttia kunnes saavat hieman väriä. Lisää pannulle omenanlohkot ja timjamin ja rosmariinin oksat. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Paista vielä pari minuuttia.
5. Tarjoile kastanja – omena lisuke ankankoipien kanssa.