Herkumman joulun puolesta

Huippukokki Eero Vottonen loihti Herkulle reseptit kansainväliseen-, klassiseen- ja vegaaniseen joulupöytään. Löydä inspiraatio ja reseptit herkumpaan jouluun. Herkumpaa joulua.

Eero Vottosen joulupöytään kuuluvat vahvasti kalat ja pienet lohella ja mädillä täytetyt perunarieskat. Vaihtoehtona kinkulle, Vottosen perheen joulupöytään on viime vuosina kuulunut ankankoipia confit tyyliin valmistettuna.

Kansainvälisiä reseptejä miettiessään Eero lähti pohtimaan mitkä resepteistä ovat juhlapöydän herkkuja, mutta sopisivat loistavasti myös joulupöytään. Näin syntyi reseptit jouluiselle karitsataginelle ja appelsiinilla ja aprikoosilla maustettuun kana-pastillaan.

Selleri valikoitui vegaanisen joulupöydän resepteihin, sillä se sopii mainiosti kokonaisena paahdettavaksi. Suolakuoressa voi kypsentää paljon muutakin, esimerkiksi punajuuret, lantut ja peruna kypsyy kuoressa erinomaisesti. Ideana suolakuoressa on luoda umpio, jotta raaka-aine kypsyy omassa höyryssään sisällä ja kuoressa olevat mausteet parfymoivat kypsyvän juureksen. Suorastaan nerokasta!

Parasta jouluruokaa Vottosen mielestä ovat kalat, erilaiset pateet ja tietenkin suklaa. Hyvä ruoka saa Eeron iloiseksi, mutta onnellisuus joulusta tulee, kun näkee lasten odotuksen ja innostuksen jouluun.