Herkullisuuden löytöretkellä: Inari

Inari tarjoaa Suomen ainutlaatuisimman ruokaelämyksen ja Food Market Herkuissa pääset nyt löytöretkelle Lapin makujen maailmaan. Löydät myymälöistä ja verkkokaupastamme laajan valikoiman pohjoisen puhtaita makuja ja mureaa poroa sekä muuta kotimaista riistaa.

Tervetuloa Food Market Herkun Porohuutokauppaan!

Sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus huutaa itsellesi puolikas suomalainen poro.

Poroboksi sisältää:
1/2 luuton etuselkä
1 x ulkofilee
1 x sisäfilee
1 x verkotettu nuijapaisti potkalla
1 x luullinen lapa
1 x luullinen etupotka
Jauhelihaa niskasta, kyljestä, kaulasta ja rinnasta
Keittoluita

Poroboksin ostajille porontalja kaupan päälle! Huudettavana myös poron juhlafilee- ja paistinpaketteja. Paikan päällä Lapin Lihan Petri Huhta kertomassa huudettavista tuotteista ja meklarina toimii Teukka Koivisto.

Huutokaupan aikataulu:
Herkku Helsingin keskusta: pe 13.11 klo 17-18
Herkku Itis la 14.11. klo 12-13
Herkku Tapiola la 14.11. klo 14-15

 

Makumatkalle sinua on mukana johdattamassa lappilainen keittiömestari Tero Mäntykangas

Food Market Herkuista löydät nyt pohjoisen puhtaita makuja, parhaita paloja ja mureaa poroa sekä muuta kotimaista riistaa. Lapin ruokien salaisuus on aitoudessa ja puhtaudessa ja siksi teemme Herkuissa yhteistyötä Lapin pientuottajien kanssa. Herkun valikoimaan on valikoitunut parasta Lapin luonnosta, uniikkeja tuotteita ja raaka-aineita, kuten poroa, marjoja ja kalaa.

”Lappi on yksi maailman parhaista paikoista. On riekkoa, kaskinaurista ja tietysti poroa. Tummanpuhuvat maut ja mystisyys on se, mikä jättää taatusti makujäljen” Tero Mäntykangas toteaa.

Löydä inspiraatio ja reseptit inarilaiseen herkutteluun ja nauti uusista makuelämyksistä niin kotikeittiössä kuin Herkussakin. Kokeile näitä makuja arkeen, juhlaan ja joulupöytään Herkun reseptein.

 

Sallan Villiporo

Pohjois-Sallan Paliskunta on siitä erikoinen alue, että siellä poroja ei tarhata eikä ruokita, vaan eläimet laiduntavat vapaana. Talvella porot kaivavat tarvitsemansa jäkälän maasta eivätkä kuluta energiaa vaeltamiseen ruoan perässä. Kesän aikana poro syö jopa yli 300 erilaista kasvia. Tämän ansiosta Sallan Villiporon liha on maukasta ja terveellistä.

Sallan Villiporon poromies Hannu Lahtela on väsymätön laadukkaan poronlihan puolestapuhuja. Hänellä on takanaan monipuolinen, pitkä koulutus ja kokemus lihanjalostuksesta. Hänen esi-isänsä ovat asuttaneet samaa tilaa Sallan Saijalla jo 1600-luvulta asti ja suvussa on pidetty poroja yhtä kauan kuin Suomessa ollut porotaloutta. Hannu Lahtelan tila onkin Suomen parhaimpien ravintoloiden poronlihan luottotoimittaja.

 

Tervetuloa makumatkalle pohjoiseen lähimmässä myymälässä tai osoitteeseen kauppa.foodmarketherkku.fi