Herkku-yhteistyö  — 28.2.2017

Pyhän Patrickin päivä -Päivän väri on vihreä!

Pyhän Patrickin päivä on Irlannin kansallispäivä, jota vietetään vuosittain 17. maaliskuuta maan suojeluspyhimyksen Pyhän Patrickin muistoksi. Päivää juhlitaan kaikkialla maailmassa, yli 250 miljoonaa ihmistä yli 70 maassa! Päivä on tunnettu myös Suomessa ja on kuluttajille hyvä syy kerääntyä juhlimaan ystävien kanssa. Juhlaperinteisiin kuuluu olennaisesti esimerkiksi kolmiapilan kantaminen vaatteissa ja vihreään pukeutuminen.

Herkun kuukauden olut: Guinness

Juhlista Pyhän Patrickin päivää 17.3 yhdessä stoutin kuninkaan kanssa! Guinnesia on valmistettu vuodesta 1759 lähtien ja se lienee maailman tunnetuin ja rakastetuin Irkku-olut! On laskettu, että Pyhän Patrickin päivän aikana juodaan yli 13 miljoonaa Guinness tuoppia, valtava määrä siis! Pyhän Patrickin päivän viettoon kuuluu olennaisena osana myös hyvä ruoka.

Sláinte!

Kokeile maukasta punertavaa ale-olut Kilkennyta, jota voidaan käyttää erinomaisesti myös ruoanlaitoissa. Oluen ominaisuuksilla on useita eri vaikutuksia ruokaan, esimerkiksi humala antaa ruoalle katkeruutta, maltaat tuovat ruokaan makeutta ja hiilidioksidi kuohkeuttaa taikinan.

Ole rohkea ja kokeile jotain uutta! Kurkkaa maukkaat olut-reseptit linkkien alta ja nauti!

Oluinen Sienipiiras
Grillattu entrecote ja cowboy-chili
Guinness & suklaabrownie