Herkkutarinat  — 23.1.2019

Petit Four -leivonnaiset

Petit four -leivokset tuovat Herkkuihin perinteistä ranskalaista konditoriakulttuuria. Petit four -leivonnaiset ovat pieniä leivonnaisia, joiden makeita versioita perinteisesti tarjoillaan aterian päätteeksi.

Yläluokan pöydästä kaikkien saataville

Petit four -leivokset saivat alkunsa renesanssiajan jälkeisessä Ranskassa, jossa ne olivat yläluokan herkkua. Vallankumouksen myötä ne löysivät tiensä koko kansan keskuuteen. Ensin leivokset ihastuttivat juhlissa ja erityistilaisuuksissa, mutta tänä päivänä ne tuovat arkeen pientä luksusta.

Petit four tarkoittaa käännettynä pientä uunia, mikä kuvaa niiden valmistusta pienessä uunissa, eli käytännössä matalammassa lämpötilassa. 1700- ja 1800 -lukujen Ranskassa ei ollut kaasu-uuneja ja valtavat tiiliuunit lämpenivät ja jäähtyivät hitaasti. Kondiittorit keksivät hyödyntää jäähtymisprosessin matalampia lämpötiloja paistamalla niissä pienempiä leivoksia. Näin syntyivät Petit fourit.

Petit four -leivokset Herkuissa

Petit four -leivokset löydät Food Market Herkuista. Jokainen suupala on tarkkaan mietitty ja taidolla valmistettu. Saatavilla kolme erilaista rasiakokoa, joihin voit valita oman maun mukaan pieniä kakun kaltaisia kuorrutettuja leivonnaisia ja hienostuneita pikkuleipiä. Ilahduta ystävää, hemmottele itseä tai kruunaa illallinen pienellä makealla herkulla.