Herkkutarinat  — 1.3.2018

Pata, pasta, pannu -kevättalven herkut

Onkohan mikään ihanampaa kuin tulla kirpeänä pakkaspäivänä sisälle, nostaa pitkään muhinut kuuma pata uunista ja nauttia höyryävästä herkusta yhdessä perheen ja ystävien kanssa?

Ihanan siitä hetkestä tekee lämpö: kuuman padan tilalla voi olla poriseva keitto, täyteläinen pasta tai vaikka höyryävä pannu. Tärkeintä on, että ruoka saa kylmän väistymään ja sulattaa sekä sormet että sydämen. On hauska kokeilla, miten erilaisia makuja samastakin kastikkeesta löytyy, kun pastan vaihtaa täysjyvään tai vaikka papupastaan. Voi olla, että meillä syödään tänä vuonna pääsiäispöydässäkin pastaa! (Ehkä kuitenkin etsin uusia pääsiäisreseptejä Samassa liemessä -tv-sarjasta, jonka yhteistyökumppani Herkku on.)

 

On muuten toinenkin paikka, jossa hehkuu lämpö. Lämpö ja rakkaus ruokaa, ruuanlaittoa ja ruokakulttuuria kohtaan: Herkku. On vaikea kuvitella kauppaa, jossa parhaan mahdollisen ruoan ja laadun metsästykseen suhtauduttaisiin yhtä intohimoisesti kuin meillä. Siksi poimimme tähän lehteen helmiä Herkun omista valikoimista ja asioita joista olemme erityisen ylpeitä. Ne ja ainutlaatuinen lämpö tekevät Herkusta Herkun.

Lue uusin Herkku-lehti.