Herkku-yhteistyö  — 2.5.2017

Olvin erikoisoluilla makua kesään

Olvin erikoisolutvalikoimasta on monta maukasta vaihtoehtoa ja erilaista oluttyyppiä kesän illanistujaisiin sekä grilliruokien kanssa. Kaikki Iisalmessa valmistetut kotimaiset Olvin erikoisoluet ovat suodattamattomia täysmallasoluita, joita ei pastöroida. Näin oluen maku pysyy parhaimmillaan.

OLVI American Cream Ale

Kevään uutuus on kullanvärinen täysmallasolut, joka käytetään sekä pinta- että pohjahiivalla. Hedelmäisenä ja pehmeästi humaloituna se maistuu hyvin viilennettynä bratvurstien, kanan, lohen sekä tulisten ruokien kanssa. Raikas maistuva olut, joka sopii hyvin kesään ja on aivan uudenlainen oluttyyppi Suomessa.

OLVI APA

Vahvasti katkerohumaloitu Olvi APA on täysmaltainen American Pale Ale. Maun täydentävät ohra- ja vehnämallas sekä amerikkalaiset aromihumalat Citra, Chinook ja Equinox. Suosittu maultaan sitruksinen OLVI APA oli Helsingin Sanomat -raadin APA -sokkomakutestin voittaja viime kesänä* ja se on mitä parhain ruokajuoma hampurilaisten ja mausteisten grilliruokien kanssa.

OLVI Iisalmi Pale Ale

OLVI Iisalmi Pale Ale on täysmaltainen pintahiivaolut, jonka sitruksinen maku syntyy Mosaic, Galaxy, Comet ja Saphire -aromihumalista. Tämä voimakkaasti humaloitu kotimainen India Pale Ale –tyyppinen olut on klassikko ja Suomen myydyin erikoisolut jo useamman vuoden ajan**. OLVI Iisalmi Pale Ale sopii viilennettynä erinomaisesti raakamakkaroiden, friteerattujen tai makeilla marinadeilla maustettujen liha- ja grilliruokien kanssa.

OLVI Black IPA

OLVI Black IPA on suutuntumaltaan tukevahko tasapainoinen olut tummien erikoisoluiden ystäville. Se on vahvasti katkerohumaloitu, väriltään lähes musta ja maultaan paahtunut. Se sopii nautittavaksi joko sellaisenaan tai savustettujen ja grillattujen ruokien kanssa.

Viitteet:
*HeSa 2.6.2016 (sokkotesti, n=18 markkinoilla olevaa APA –olutta) ja **Nielsen Homepanel, keskiolut koko Suomi 52 vkoa päättyen 270317, 260316 ja 240116