Herkku-yhteistyö  — 24.1.2017

Novelle Plus -hyvinvointivedet tukevat jokapäiväistä hyvinvointia

Riittävä määrä kalsiumia ruokavaliossa auttaa pitämään luuston lujana

Kalsium on keholle tärkeä hivenaine, sillä se pitää yllä luuston terveyttä ja ehkäisee osteoporoosia, eli luukatoa. Erityisesti maidotonta ja kasviperäistä ruokavaliota noudattavien on syytä huomioida riittävä kalsiumin saanti ruokavaliossaan. Kalsiumia tarvitaan elämän kaikissa vaiheissa ja sen tarve vaihtelee iän mukaan.

Keho tarvitsee 800 milligrammaa kalsiumia päivittäin

Monipuolinen ruokavalio ja säännöllinen liikunta ovat tärkeitä terveen luuston ylläpitämiseksi. Kalsium on yksi kehon pääraaka-aineista ja se antaa luustolle ja hampaille niiden lujuuden. Päivittäinen kalsiumin saanti ja liikunta ovat parhaat keinot ehkäistä osteoporoosia, jota sairastaa Suomessa arviolta noin 400 000 henkilöä. Kalsiumin päivittäisen saannin suositus on aikuisella 800 milligrammaa . Teini-iässä ja raskauden tai imetyksen aikana 900 milligrammaa 1.

Maitotuotteet eivät ole ainoa kalsiumin lähde

Maitotuotteet ovat tunnetuimpia kalsiumin lähteitä, mutta samaan aikaan joka neljäs suomalainen kärsii jonkinasteisesta herkistymisestä maitotuotteille ja yhä useampi noudattaa kasvisperäistä ruokavaliota. Hyviä vaihtoehtoisia kalsiumin lähteitä ovat tummanvihreät vihannekset, kuten lehti- ja parsakaali, pavut, pähkinät, siemenet ja kalsiumtäydennetyt tuotteet. Kalsiumin lisäksi on hyvä varmistaa, että ruokavalio sisältää riittävästi D-vitamiinia, joka auttaa kalsiumia imeytymään, sekä proteiinia, joka edistää D-vitamiinin muuntumista aktiiviseen muotoon.

Novelle Plus Kalsium—tutkitusti tehokas kalsiumin lähde

Novelle Plus Kalsium on uudenlainen ruokajuoma, joka toimii mainiona kalsiumin lähteenä. Yksi 0,5 litran pullo Novelle Plus Kalsium -kivennäisvettä sisältää 40 % päivittäisestä kalsiumin tarpeesta ja sen imeytyminen on kliinisesti todistettu. Helsingin yliopiston teettämä tutkimus osoitti, että Novelle Plus Kalsium on vertailukelpoinen kalsiumin imeytyvyydessä maitojuoman ja veteen liuotetun kalsiumtabletin kanssa. Kaloriton ja kasviperäinen Novelle Plus Kalsium on valmistettu puhtaaseen, Salpausselän soraharjujen suodattamaan pohjaveteen ja sen maku on 100 % luonnosta.

Novelle Plus -hyvinvointivedet tukevat jokapäiväistä hyvinvointia

Novelle Plus -juomiin on lisätty jokapäiväisen hyvinvoinnin kannalta tärkeitä kivennäisaineita ja vitamiineja, jotka osana monipuolista ruokavaliota täydentävät terveellistä elämäntapaa. Novelle Plus -tuoteperheeseen kuuluu yhteensä kuusi herkullista juomavaihtoehtoa: Novelle Plus Kalsium – Luustolle, Kromi + Sinkki – Aineenvaihduntaan, C + E – Vastustuskykyyn, Magnesium + C – Lihaksille, Multi B + C – Vireyteen ja Sinkki + E – Iholle. Lue tuotteista tarkemmin osoitteessa novelle.fi.

Lisätietoa kalsiumista ja Novelle Plus Kalsiumista: novelle.fi/lujaaluuta

1) https://www.evira.fi/elintarvikkeet/terveytta-edistava-ruokavalio/ravitsemussuositukset/