Herkkutarinat  — 23.3.2021

Herkun pääsiäinen 2021

Pääsiäisen herkut ruokapöytään Food Market Herkusta!

Valmistuuko pääsiäisateriasi perinteisistä pääsiäisherkuista vai haluatko löytää uusia makuelämyksiä? Food Market Herkusta löydät kaiken tarvitsemasi pääsiäispöytään.

Tilaa pääsiäisruoat hyvissä ajoin turvallisesti ruoan verkkokaupasta kotiinkuljetettuna pääkaupunkiseudulla tai noutopisteestä noutamalla.

PÄÄSIÄISTÄ VIETETÄÄN HUHTIKUUN ALUSSA 2.-5.4.2021.

PALMUSUNNUNTAI 28.3.2021.

 

 

Kuva: Panu Pälviä / Yhteishyvä

 


Artikkeli on julkaistu Yhteishyvässä 2/2021.

teksti Sirkku Saariaho / Yhteishyvä

 

Saisiko olla pääsiäiskrottia?

Helsingin keskustan Food Market Herkun liha- ja kalaosaston osastopäällikkö Toni Hamilo kannustaa kokeilemaan ”köyhän miehen hummeria” eli merikrottia. Vuoden kalakaupasta löytyy niin perinteisiä kuin uudempia vaihtoehtoja pääsiäisen juhlapöytään.

 

Osastopäällikkö Toni Hamilo, mikä on pääsiäisen kalaruoka?

Suosittelisin täytettyjä lohitaskuja, joissa on kylmäsavulohi- tai tuorejuustotäyte. Jos niitä ei ehdi itse tehdä, teemme ne Herkun kalatiskillä uunia vaille valmiiksi. Pannulla öljy-voiseoksessa paistettu kuha tai siika on aina yksinkertaisuudessaan maistuvaa. Siihen tarvitsee lisätä vain vähän pippuria ja suolaa.

Jos lohi ei innosta, mitä suosittelet tilalle?

Herkun asiakkaat kokeilevat rohkeasti eksoottisempiakin kaloja. Esimerkiksi merikrottia menee viikonloppuisin paljon. Se on hurjanäköinen kala: kaksi kolmasosaa on päätä ja syötävät ovat pyrstössä. Nyljemme kalan ja leikkaamme sen valmiiksi kotleteiksi. Tuore ja vastuullisesti pyydetty tonnikala on myös monen suosikki.

Miltä pääsiäinen näyttää Hamiloilla?

Meillä on perinteisesti avattu grillauskausi pääsiäisenä. Laitan grilliin karitsan ulkofilettä. Alkupalaksi graavaan lohta tai teen kalatartarin.

Mikä on pääsiäisen suurin suosikki?

Se yhä on karitsa: karitsan filee ja kyljykset ovat suosituimmat. Ne ovat helppoja ja nopeita valmistaa. On ollut kiva nähdä, kuinka kotimaisen karitsan kysyntä on kasvanut. Se saa olla vähän tyyrimpääkin, kunhan on kotimaista ja luomua.

Herkussa olen vuosien varrella oppinut, että jos pääsiäinen osuu talven puolelle, kysytään potkaa ja laitetaan pataruokia. Jos pääsiäinen on keväällä, halutaan laittaa kyljyksiä. Luulen, etten ole ainoa, joka avaa grillauskauden pääsiäisherkuilla.

 

Vuoden kalakauppa

Vuoden kalakauppa -kilpailu järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Kilpailun tarkoituksena oli nostaa palvelutiskien osaavat ammattilaiset parrasvaloihin ja vahvistaa kalan osuutta suomalaisissa ruokapöydissä. Kilpailuun ilmoitettiin yli 160 palvelevaa kalatiskiä ja kauppaa. Kisa keräsi yli 26000 ääntä. Kilpailun voitti Food Market Herkku Helsinki. Kilpailun finalistit valittiin äänestystulosten mukaan ja tuomaristo valitsi voittajan. Voiton perusteluita olivat muun muassa inspiroivin esillepano, lähikalan osuus tiskin valikoimassa sekä erottuva asiakaspalvelu.

HERKKUMESTARIT PALVELUKSESSASI MYÖS PÄÄSIÄISENÄ

Herkkumestarit ovat Food Market Herkun sielu. Herkun henkilökuntaa – herkkumestareita – yhdistää yksi asia ylitse muiden: intohimo.

Intohimo tarjota sinulle huippuluokkaista ruokaa, raaka-aineita ja ruokaelämyksiä. Intohimo palvella sinua parhaalla mahdollisella tavalla sekä tehdä jokaisesta päivästä astetta herkullisempi. Olemme saaneet valtavasti hyvää palautetta asiakkailtamme ja haluamme tuoda erinomaisen palvelumme entistä näkyvämmäksi teille asiakkaillemme herkkumestareiden kautta. Osaamisemme, palvelumme ja valikoimamme ovat täällä sinua varten.

Lämpimästi tervetuloa meille joka päivä myymäläämme tai verkkokauppaamme, paremman palvelun ja herkullisemman elämän puolesta!

Tutustu Herkkumestareihin täältä ›