Herkku-yhteistyö  — 26.1.2017

Fazer Vatsaystävällinen -leipäperhe: Leivän maukkautta ja rouheutta vatsaa hellien

Fazer Vatsaystävällinen –leipäperheeseen kuuluu kolme herkullista, vatsaa hellivää leipää: ”Ruis kuuluu kaikille” -low-FODMAP –ruisleipä, ”Kauraa ja rakkautta” –100 % kauraleipä ja ”Meillä on gluteeniton unelma” –gluteeniton leipä. Fazer Vatsaystävällinen leipäperhe on vastaus kuluttajien toiveisiin. Noin viidesosa suomalaisista kokee saavansa vatsaoireita leivästä. Osa kuluttajista välttää tietoisesti vehnää tai gluteenia.

Kolme herkullista, vatsoja hellivää leipää:

Fazer Vatsaystävällinen Ruis on maailman ensimmäinen vatsalle ystävällinen ruisleipä. Se on valmistettu täysjyvärukiista ja -kaurasta. Kurpitsansiemenrouhe tuo leipään purutuntumaa. Taikinajuuren maitohappobakteerit popsivat FODMAP*-yhdisteet alle puoleen normaalin ruisleipään verrattuna. Siksi leipä sopii paremmin myös herkkävatsaisille.

Runsaskuituinen Fazer Vatsaystävällinen Kaura on vehnätön kauraleipä, johon on lisätty auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä rouheutta tuomaan. Rypsiöljy tuo leipään maun lisäksi terveellisiä rasvahappoja.

Fazer Vatsaystävällinen Gluteeniton sämpylä leivotaan luontaisesti gluteenittomista riisi-, maissi, tattari- ja perunajauhoista. Kuin oikea leipä ilman gluteenia.

Fazer Vatsaystävällinen -leivät:
– Ei lainkaan vehnää
– Runsaasti siemeniä; hyviä rasvoja, proteiinia ja kivennäisaineita
– Vatsan hyvinvoinnille tärkeää kuitua
– Ei lisättyä sokeria
– Kohtuudella jodioitua suolaa
– Fazer Vatsaystävällinen -leivät leivotaan Suomessa.

* FODMAPeilla tarkoitetaan kasvikunnan tuotteissa esiintyviä huonosti sulavia hiilihydraatteja, jotka aiheuttavat monille herkkävatsaisille vatsaoireita, kuten turvotusta, kipua ja ilmavaivoja. FODMAP-nimi tulee englannin sanoista Fermentable Oligo-, Di-, Mono-saccharides And Polyols. FODMAP-hiilihydraatteja on runsaasti mm. palko- ja sipulikasveissa, kaaleissa ja viljatuotteissa.

Lue lisää : www.fazer.fi/parempileipa