— 11.1.2021

Blinien aika alkoi Herkussa

Blinien aika alkoi Herkussa

Blinit ovat monen mielestä yksi parhaista talviherkuista. Me Food Market Herkussa olemme täysin samaa mieltä. Siksi päätimme pistää pystyyn koko talveksi blinibaarin, joka tarjoaa oman keittiömme perinteisellä reseptillä valmistettuja blinejä kaikkine lisukkeineen.

Blinit kuuluvat venäläisen keittiön tunnetuimpiin ja rakastetuimpiin ruokalajeihin. Siellä ne ovat yleensä ohuita lettuja, mutta Suomessa suositaan paksuja ja meheviä blinejä. Taikina voidaan tehdä vehnä-, ruis-, hirssi- tai tattarijauhoista sekä niiden yhdistelmistä. Olennaista on, että taikinaa hapatetaan riittävän pitkään.

Blinit nautitaan erilaisten lisukkeiden kanssa. Perinteisesti niitä syödään pääasiassa mädin, smetanan ja punasipulin kanssa, mutta jokainen voi valita lisukkeeksi omat suosikkinsa. Ja kuten yleensäkin syödessä – tuttujen makujen lisäksi aina kannattaa kokeilla myös uusia.

Helpoin tapa päästä kunnon blinien makuun on hankkia ne valmiina Herkun blinibaarista. Tarjolla on kaikki tarvittava lisukkeet mukaan lukien.

Kokosimme kaikki herkulliset blinit ja kaikki tarvitsemasi täytteet myös verkkokauppaamme.

Pääset tästä selamaan niitä ->

 

Näin järjestät blini-illan kotonasi

Blinit ovat loistavaa seurusteluruokaa. Vaikka ajankohta ei suosi juhlien järjestämistä isommalle porukalle, aina voitte pitää blini-illan perheen kesken.

Jos blinejä syödään pääruoaksi, niitä on hyvä varata 2-3 kpl per ruokailija. Lisukkeita kannattaa olla tarjolla runsas valikoima ja reilu määrä eli yhteensä n. 200-300 g ruokailijaa kohden. Mikäli kyse on alkuruoasta, jokaiselle riittää yksi blini ja n. 100-150 g lisukkeita.

1. Valitse sopiva määrä Herkun blinejä ja lisukkeita makusi mukaan

– Ranskankerma tai Smetana (mielellään kuohkeaksi vatkattuna)

– Mädit, yleensä vähintään 2-3 erilaista (vegaaneille Cavi-Art)

– Silputtu sipuli (huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla kitkerän maun välttämiseksi)

– Kylmäsavulohi/savulohitartar/savulohimousse

– Katkarapumätisalaatti

– Kylmäsavuporo tartar

– Sienisalaatti

– Suolakurkkua (pieninä kuutioina)

– Hunajaa

– Mustapippuria myllystä

 

2.  Kata pöytä kauniiksi

3. Lämmitä blinit pannulla tai uunissa

– Pienet määrät (1-2 kpl) kuumalla pannulla pienessä määrässä voita n. 3 min. per puoli

– Isommat määrät kerralla uunivuuassa 200 asteessa n. 5 min. Tarjoile suoraan uunivuuasta liinan alta.

4. Herkuttele!