Herkkutarinat  — 3.5.2021

Lähde löytöretkelle saaristolaisherkkuihin

Sukella mukaan Ahvenanmaan makuihin Herkuissa!

Kesällä 2021 vietetään Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlia. Sen kunniaksi kutsumme sinut mukaan merelliselle löytöretkelle ahvenanmaalaisten makujen maailmaan Food Market Herkussa! – Smaka på Åland i samarbete med Herkku!

Ruoka on ahvenanmaalaisille lähellä sydäntä. Saaristossa eletään sesonkien mukaan luontoa kunnioittaen ja ruoka valmistetaan alusta asti itse. Ahvenanmaalaisessa ruoanlaitossa parasta on paikallisesti tuotetut raaka-aineet, joissa on puhtaat maut. Herkussa on koko kesän saatavilla Ahvenanmaalaisia tuotteita.

Kukapa sopisi parhaiten luotsaamaan ahvenanmaalaiseen ruokakulttuuriin kuin kaikkialla Pohjoismaissa tunnettu ja rakastettu huippukokki, Ahvenanmaan oma Michael Björklund. Björklundilla on oma Smakbyn-ravintola lähellä Sundissa Ahvenanmaalla.

Kunnollisen ruoan merkitys ja runsaat maut korostuvat Michaelin Herkulle suunnittelemissa annoksissa. Helsingin keskustan Herkun Bistrossa tarjoillaan näitä Michealin suunnittelemia annoksia koko toukokuun ajan. Annokset ovat myös saatavana mukaan kotiin take awayna.

Michael Björklund on tavattavissa Helsingin keskustan Herkun Bistrossa perjantaina ja lauantaina 14.–15.5. klo 11-17 sekä 27.–28.5. klo 11-17. Tule tapaamaan Mickeä ja kuulemaan vinkkejä kesän kokkailuun!

 

Löytöretki saaristolaisherkkuihin – Tutustu tuotteisiin tästä

Annokset

Huom! Micken annokset ovat myynnissä vain Helsingin keskustan Herkussa.

Micken lihapullat gini-puolukoilla

Porkkanaa, kermakastiketta, perunapyreetä ja sinappirelish.

Annos saatavilla myös Helsingin keskustan Bistrosta. Tervetuloa!

Katso resepti tästä

Katso Bistron menu tästä

Micken voissa paistettua siikaa

Parsaa, hernepyreetä, kermainen simpukkakastike ja keitetyt perunat.

Annos saatavilla myös Helsingin keskustan Bistrosta. Tervetuloa!

Katso resepti tästä

Katso Bistron menu tästä

Kikhernepihvit

Paahdetuilla juureksilla.

Annos saatavilla myös Helsingin keskustan Bistrosta. Tervetuloa!

Katso Bistron menu tästä

Parsakeitto kylmäsavukirjolohella

Maa-artisokka sipsit ja nokkostahna.

Annos saatavilla myös Helsingin keskustan Bistrosta. Tervetuloa!

Katso Bistron menu tästä

Micken Ahvenanmaan pannukakku

Luumukastiketta ja kermavaahtoa.

Katso resepti tästä

Katso Bistron menu tästä

Huippukokki Michael Björklund johdattaa Food Market Herkut Ahvenanmaan makujen pariin.

Lue lisää täältä!